Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Київський апеляційний суд залишив нардепа від фракції «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Відповідне рішення суд ухвалив 21 травня, розглянувши апеляцію на рішення Печерського суду Києва щодо запобіжного заходу. Рішення апеляційного суду не підлягає оскарженню.

Зазначимо, ухвалу суду першої інстанції оскаржували як адвокати Медведчука, так і прокуратура.

Зокрема, захист нардепа просив скасувати запобіжний захід або віддати Медведчука на поруки. Адвокати вважають оголошену Медведчуку підозру бездоказовим припущенням, також вони заявили про порушення норм Кримінально-процесуального кодексу та незаконність досудового слідства.

Окрім цього, захисники нардепа запевняли, що прокуратура не довела наявність ризиків у разі застосування більш мʼякого запобіжного заходу, бо їхній підзахисний не буде тікати.

Водночас прокуратура просила взяти Медведчука під варту з альтернативою застави понад 300 мільйонів гривень, наголошуючи, що він може чинити тиск на інших фігурантів справи або втекти.

Після оголошення рішення суду Медведчук заявив, що незадоволений ним.

«Безумовно я, як і мої адвокати, незадоволені рішенням суду. Тому що наша позиція була принциповою і послідовною. З урахуванням тих процесуальних порушень, які були допущені стороною обвинувачення, на наш погляд, необхідно було ухвалити рішення про скасування обрання щодо мене запобіжного заходу. Ця позиція є, вона буде продовжувати існувати в нашому оскарженні, але боротьба проти необґрунтованого звинувачення, котре висувають мені в матеріалах підозри, в клопотанні про застосування до мене запобіжного заходу, ця боротьба триватиме, і ми націлені на таку боротьбу. І я, і адвокати», — сказав він.