CNN: Байден схвалив відправку кількох тисяч американських військових до Східної Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Джо Байден схвалив перекидання американських військ до Східної Європи на тлі загострення безпекової ситуації через скупчення російських військ біля кордону з Україною.

Про це пише CNN.

За словами джерел видання, Пентагон оголосить про початок операції вже у середу. Відомо, що дві тисячі військовослужбовців перекинуть до Польщі та ще кілька тисяч — до південно-східних країн НАТО, включаючи Румунію.

Повідомляється, що США привели 8500 військовослужбовців у підвищену бойову готовність на випадок, якщо будуть залучені сили реагування НАТО. Джерела видання повідомили, що деякі з військ, які будуть розгорнуті найближчим часом, вже розміщено у Європі. Війська координуватимуть свої дії з країнами, що їх приймають, оскільки НАТО поки що не залучала багатонаціональні сили реагування.

Пізніше агентство Associated Press зазначило, що близько 2000 військовослужбовців з Форт-Брегга (штат Північна Кароліна) відправлять до Польщі та Німеччини, а частину піхотної ескадрильї чисельністю близько 1000 військовослужбовців, яка базуються в Німеччині, перекинуть до Румунії.