Сторінку українського депутата Деркача видалили з Facebook. Перед цим він анонсував новий «компромат» на Байденів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Сторінку українського депутата Деркача видалили з Facebook. Перед цим він анонсував новий «компромат» на Байденів

Петро Журавель / Wikipedia

Facebook видалила сторінку депутата Верховної Ради Андрія Деркача після анонсу чергової порції «компромату» на родину кандидата в президенти США Джо Байдена. Нещодавно американський уряд оголосив Деркача «російським агентом» та наклав на нього санкції.

Допис депутата можна прочитати в кеші Google.

15 жовтня у New York Post опублікували нібито листування сина Джо Байдена Хантера із працівником української газовидобувної компанії Burisma, з якого можна зробити висновки про корупційні зв’язки управління компанії з урядом США часів адміністрації Барака Обами.

Пізніше того ж дня NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якій ідеться про його зв’язки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії в стані наркотичного сп’яніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.

Facebook почала видаляти всі дописи в соцмережі, які просували ці матеріали.

16 жовтня Деркач написав у Facebook, що нібито є другий ноутбук, який містить більше компромату на родину Байденів. Депутат анонсував публікацію «фактів, що підтверджують міжнародну корупцію» у майбутньому, але після цього його акаунт був деактивований.

Таке рішення керівництва соцмережі могло бути повʼязане з політикою стосовно дописів, реклами та активності акаунтів, які становлять небезпеку для виборчого процесу в США.

«Фото Хантера Байдена з наркотиками та іншими елементами гедонізму хоч і демонструють не дуже моральний образ життя сина Джо Байдена, але трохи проливають світло на корупційні схеми, які осідлали Байдени разом з українськими корупціонерами. Факти ж, що підтверджують міжнародну корупцію, зберігаються саме на другому ноутбуці», — написав депутат, додаючи, що комп’ютер передали українським правоохоронцям.

За словами Деркача, цим ноутбуком користувалися люди власника компанії Burisma Миколи Злочевського, і в ньому нібито зберігаються докази того, як відмивали «викрадену в українців чорну готівку з комунальних платежів і як переказували у вигляді хабарів родині Байденів», а також хто був задіяний у цих схемах.

«Показання свідків і проводки на ноутбуці Burisma доповнюють дані, знайдені на американському комп’ютері. Але головне! Це не останні свідки та не останній ноутбук», — написав український депутат.

Як зазначає The Daily Beast, у результаті на Байденів є одночасно три джерела «компромату»:

Спецслужби США підозрюють Андрія Деркача в передачі дезінформації про Байдена особистому адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані, який зустрічався з ним в Україні у 2019 році. Походження компромату пов’язують із російською розвідкою.

Адвокат Трампа Джуліані заявив, що «шанси Деркача бути російський агентом не кращі ніж 50 на 50».

Наразі щодо Джо та Хантера Байденів у США не висувають жодних підозр, які б могли виплисти з опублікованого «компромату». В Україні так само не висунули підозри щодо власників та працівників Burisma.