Деркач відреагував на санкції США проти нього. Назвав це «помстою» і пообіцяв показати «шокуючі факти викриття»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Деркач відреагував на санкції США проти нього. Назвав це «помстою» і пообіцяв показати «шокуючі факти викриття»

Facebook / Андрей Деркач

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач, проти якого США ввели санкції, назвав це помстою через розкриті «нові схеми міжнародної корупції». Про це Деркач написав у Facebook.

«Помста представників DemoCorruption в особі Байдена, Кента і Квін. Помста — невідʼємна частина їх регулярної діяльності проти українських розслідувачів, журналістів, експертів, які розкривають все нові і нові схеми міжнародної корупції. Це помста і щодо мене», — написав Деркач, назвавши себе «представником команди розслідувачів».

Він заявив, що рішення про санкції «було оформлено з папірця кількох конгресменів з Демократичної партії США і інспіровано представниками Державного департаменту США». Але, додає він, «коли розкриваєш схеми міжнародної корупції, завжди потрібно бути готовим до помсти».

Деркач заявив, що вже наступного тижня дасть прессконференцію з «новими, шокуючими фактами викриття DemoCorruption». Він вважає, що інформацію про введені санкції проти нього оприлюднили саме 10 вересня через «витік інформації» про пресконференцію.

«Кожне слово, яке буде мною озвучено підкріплено цифрами, документами і цікавими записами. Відмовлятися від пресконференції не стану: на кону — державна незалежність і суверенітет України», — написав він і натякнув, що можливо подасть до суду на Міністерство фінансів США через введені санкції.

Нагадаємо, 10 вересня стало відомо, що Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох осіб, яких підозрюють у втручанні до виборів президента за підтримки російського уряду. Серед них — український депутат Андрій Деркач. США розглядають його як агента, пов’язаного з російською розвідкою близько десяти років.