Адвокати Порошенка заявляють, що за «плівками Деркача» стоїть Офіс президента

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адвокати Порошенка заявляють, що за «плівками Деркача» стоїть Офіс президента

Петро Порошенко / Flickr

Адвокати пʼятого президента Петра Порошенка переконані, що за «плівками Деркача», на яких, начебто, колишній віцепрезидент США Джо Байден намагається на нього тиснути, стоїть Офіс президента. Про це під час пресконференції заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков.

«Новина сьогоднішнього дня полягає в тому, що своїми заявами про те, що він [Зеленський] впевнений, що вирок Порошенку — це питання часу і що там можна кваліфікувати дії за статтею про держзраду, президент Зеленський вперше публічно позначив свою позицію і становище як людини, яка безпосередньо координує і безпосередньо зацікавлена в цих виробництвах», — заявив Новіков.

Він наголосив, що на плівках немає ніякого складу державної зради.

«Якби ми були з колегами схильні до тролінгу в поганому сенсі, ми б уже зараз подали заяву в офіс того ж генерального прокурора, оскільки на сайті президента України від 6 квітня розміщено новину про те, що президент Зеленський мав бесіду з держсекретарем Помпео з того ж питання. Ми цього не робимо — це непродуктивний шлях», — пояснив адвокат.

Новіков додав, що переговори такого змісту відбуваються протягом усіх цих останніх років, і період останнього року не є винятком.

Інший адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що Офіс президента — «джерело всієї цієї історії».

«Зеленський на пресконференції сказав, що ця ситуація — «це не останній дзвінок». Ці слова підтверджують, що Офіс президента є джерелом тієї історії, яку вчора озвучив пан Деркач», — зазначив Головань.

  • 19 травня депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали з розмовою Порошенка і Байдена. Партія «Європейська солідарність» назвала їх провокацією.
  • 20 травня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача». Зареєстровано кримінальне провадження за статтями про зловживання владою і держзраду.
  • Зеленський відреагував на «плівки Деркача», заявивши, що на Порошенка чекає багато вироків.