Санкції проти Деркача: посольство США нагадало компаніям і приватним особам, що буде за співпрацю з нардепом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Санкції проти Деркача: посольство США нагадало компаніям і приватним особам, що буде за співпрацю з нардепом

Петро Журавель / Wikipedia

Посольство США вирішило нагадати приватним особам і компаніям, що означають санкції, які запровадили проти позафракційного депутата Андрія Деркача. Про це йдеться в повідомленні посольства.

10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Деркача «та інших російських агентів» за спробу вплинути на виборчий процес у США. Тому в посольстві вирішили нагадати, що саме означають ці санкції для інших. Зокрема, особи й організації, які ведуть бізнес із підсанкційними особами (у цьому випадку з Деркачем), можуть самі стати об’єктом санкцій.

Також санкції можуть вплинути на бізнес, яким володіє людина під санкціями. Її майно та частки у власності теж блокуються.

«Сполучені Штати й надалі використовуватимуть усі наявні у нас інструменти для протидії діяльності, подібній або пов’язаній із діяльністю Андрія Деркача чи інших підсанкційних осіб», — зауважили в посольстві.

  • 19 травня Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Петра Порошенка під час його перебування на посаді президента.
  • 10 вересня стало відомо, що Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох осіб, яких підозрюють у втручанні до виборів президента за підтримки російського уряду. Серед них — Деркач. США розглядають його як агента, пов’язаного з російською розвідкою близько десяти років. Деркач назвав це помстою через розкриті «нові схеми міжнародної корупції».