Reuters: Facebook фіксує зростання закликів до насильства перед інавгурацією Байдена. Google забороняє політичну рекламу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Reuters: Facebook фіксує зростання закликів до насильства перед інавгурацією Байдена. Google забороняє політичну рекламу

Gage Skidmore / Flickr

У компанії Facebook зазначають, що напередодні інавгурації обраного президента США Джо Байдена помітили зростання закликів до агресії та насильства.

Про це пише Reuters.

Речниця компанії, яка спілкувалася анонімно, повідомила, що нещодавній штурм Капітолія США став стимулом для прихильників Трампа до організації масових зібрань по всій країні напередодні та під час інавгурації Байдена.

За її словами, Facebook відстежує поширення низки рекламних листівок до подій, у яких є заклики до насильства та збройного протистояння.

Водночас компанія Google ухвалила рішення повністю призупинити показ політичної реклами на невизначений час. Обмеження діятимуть щонайменше до 21 січня — наступного дня після інавгурації Байдена. Буде заборонена реклама, яка пов’язана зі штурмом Капітолія, інавгурацією Байдена та імпічментом Дональда Трампа.

Також компанія оренди житла Airbnb повідомила, що скасувала усі заброньовані оренди у Вашингтоні на період інавгурації Байдена. Там зазначили, що заблокують бронювання на тиждень.