Трамп оголосив надзвичайну ситуацію у Вашингтоні. У столиці побоюються напливу екстремістів під час інавгурації Байдена

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп оголосив надзвичайну ситуацію у Вашингтоні. У столиці побоюються напливу екстремістів під час інавгурації Байдена

Jonathan Newton / The Washington Post via Getty Images

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайну ситуацію у Вашингтоні, округ Колумбія, де розташовані будівлі головних владних інституцій країни після того, як одну з них — Капітолій — штурмували його прихильники 6 січня. Згідно з повідомленням Білого дому, це зроблено, щоб посилити безпеку церемонії інавгурації президента Джо Байдена, що відбудеться 20 січня.

Про це повідомляє CNN.

«Президент Дональд Трамп оголосив надзвичайну ситуацію в окрузі Колумбія з 11 до 24 січня 2021 року і замовив федеральну допомогу, щоб посилити реагування на надзвичайні події, що можуть виникнути у звʼязку з 59-ю президентською інавгурацією», — йдеться в заяві президентської адміністрації.

Перед цим мер Вашингтону Мюріель Боузер надіслала президенту листа з проханням оголосити надзвичайну ситуацію, а також надати додаткові кошти, щоб захистити церемонію інавгурації Джо Байдена від можливих проявів насильства. Побоюючись можливих сутичок у столиці, вона зажадала посилити загони Національної гвардії.

«З огляду на останні події та оцінки розвідки ми маємо підготуватися до появи у Вашингтоні великих груп тренованих і озброєних екстремістів», — йдеться в листі, який відображає поширену стурбованість щодо безпеки у столиці та в усій країні після заворушень 6 січня.

Трамп уже оголосив, що всупереч традиції не буде присутнім на інавгурації Байдена. Обраного президента це не засмучує.