Опитування: Більшість американців вважають, що Трампа необхідно достроково усунути від влади

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Опитування: Більшість американців вважають, що Трампа необхідно достроково усунути від влади

Donald J. Trump / Facebook

Понад половину американців вважають, що президента Дональда Трампа необхідно достроково усунути від влади через політичну кризу, що розпочалась із заворушень у Вашингтоні. Дві третини громадян вважають його відповідальним за ці події, йдеться в дослідженні IPSOS.

За якнайшвидший відхід Дональда Трампа від влади висловилися 56% опитаних. 67% вважають, що президент винний у подіях 6 січня, коли він надихнув натовп своїх прибічників на штурм Капітолія.

Із необхідністю дострокової відставки Трампа погоджуються 94% демократичних, 58% незалежних і 13% республіканських виборців.

Серед 43% опитаних, які не бажають дострокового складання повноважень президента, 54% вважають, що він не зробив нічого поганого, а 45% переконані, що Трамп винний, але термін його повноважень незабаром спливає.

61% республіканських виборців переконані, що президент не зробив нічого поганого, третина — що його дії були недоречними.

53% опитаних довіряють обраному президенту Джо Байдену, 48% — демократам у Конгресі. Чинний віцепрезидент Майкл Пенс користується довірою 39% американців.

Опитування провели 8—9 січня серед вибірки в 570 дорослих американців.