Байден задоволений, що Трамп відмовився йти на його інавгурацію. Бачити Пенса він не проти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Обраний президентом США Джо Байден відповів Дональду Трампу на його відмову бути присутнім на інавгурації 20 січня і заявив, що радий цьому. Водночас він не проти присутності віцепрезидента Майкла Пенса.

Про це повідомляє CNN.

«Він дав зрозуміти, що не збирається зʼявлятися на інавгурації. Це одна з небагатьох речей, про яку він і я коли-небудь домовилися. Це добре, що він не зʼявиться», — сказав Байден і додав, що вважає Трампа «ганьбою для країни».

На інавгурації не буде й першої леді Меланії Трамп. Імовірно, Трампи покинуть Вашингтон 19 січня.

Байден закликав сенаторів поквапитися із твердженням кандидатів на ключові посади в його адміністрації та додав, що не втручатиметься у спробу оголосити Трампу імпічмент.

Раніше офіційний представник Пенса повідомляв, що той не отримав запрошення після відмови Трампа. Цікаво, що коли Трамп перед штурмом його прихильниками Конгресу схиляв Пенса відхилити підрахунок голосів, Пенс вирішив цього не робити, а згодом у своєму Twitter змінив заставку на фото Байдена.

  • 8 січня Дональд Трамп заявив, що не братиме участі в інавгурації наступного лідера держави. Останнім президентом США, який не був присутній на інавгурації свого наступника, був Річард Ніксон. Він пішов у відставку після Вотергейтського скандалу.
  • 7 січня Конгрес США проголосував за затвердження результатів президентських виборів у Пенcильванії. Таким чином, перемога кандидата від Демократичної партії Джо Байдена офіційно підтверджена. При цьому Трамп пообіцяв «мирно передати владу».