Конгрес затвердив перемогу демократа Байдена на виборах президента США. Трамп пообіцяв мирно передати владу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Конгрес затвердив перемогу демократа Байдена на виборах президента США. Трамп пообіцяв мирно передати владу

Pool / Pool

Конгрес США проголосував за затвердження результатів президентських виборів у Пенcильванії. Таким чином, перемога кандидата від Демократичної партії Джо Байдена офіційно підтверджена. Тепер, відповідно до законів Сполучених Штатів, його противник, чинний президент Дональд Трамп не зможе оскаржити результати голосування.

Про це повідомляє CNN.

Конгрес відхилив заперечення щодо результатів виборів у Пенсильванії, що забезпечило Байдену 20 голосів виборщиків від цього штату. Загалом по країні він набрав 306 голосів виборщиків із 270 необхідних. У Трампа 232 голоси.

Попереду — інавгурація Байдена, яка відбудеться 20 січня. Зазначимо, що в окрузі Колумбія, до складу якого входить столиця Вашингтон, через сутички діє комендантська година до 21 січня.

Водночас Трамп обіцяє «мирну передачу влади».

«Хоча я абсолютно не згоден з результатами виборів, і факти це підтверджують, 20 січня відбудеться мирна передача влади», — заявив він.

Напередодні перед засіданням Конгресу в Капітолії сталися сутички. Прихильники Трампа штурмували будівлю, увірвалися до неї, почалася стрілянина. Пізніше до Вашингтону направили Національну гвардію. За декілька годин будівлю Капітолія зачистили від протестувальників і взяли під охорону. Під час протестів загинули чотири людини. Обраний президент Джо Байден назвав ці сутички заколотом.