Дональд Трамп посварився з дружнім каналом Fox News. Тепер він хоче його знищити й створити власний

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дональд Трамп посварився з дружнім каналом Fox News. Тепер він хоче його знищити й створити власний

lindsaydocherty.com

Сьогодні чинний президент США Дональд Трамп остаточно розсварився з телеканалом Fox News, який був його найближчим медіа-союзником усі роки при владі. Поворотним моментом у їх відносинах стали вибори — канал визнав перемогу Джо Байдена в Аризоні, хоча в штаті на той момент ще не закінчили рахувати голоси.

Трамп розкритикував рейтинги Fox News, які впали через те, що вони «забули те, що зробило їх успішними», ймовірно натякаючи на себе.

«Вони забули свою золоту жилу. Найбільша різниця між виборами 2016 і 2020 років це Fox News!» — написав президент у Twitter, маючи на увазі слабку підтримку своєї кампанії.

Сьогодні Трамп заявив своєму оточенню, що хоче створити власне медіа та помститися Fox News, повідомляє Axios зі слів джерел, знайомих із ситуацією.

Деякі радники президента вважають, що канал «зробив помилку» з визнанням перемоги Байдена в Аризоні — зокрема, це розізлило Трампа. Вже 4 листопада він заявив, що Fox News беруть занадто багато інтерв’ю в демократів, і прорекламував медіа One America News та Newsmax, популярні в консервативних і праворадикальних колах.

«Він планує знищити Fox. У цьому немає сумнівів», — повідомило джерело видання.

Попри чутки про створення свого кабельного телебачення, Трамп планує відкрити цифрове медіа з онлайн-трансляціями, що вийде значно дешевше та простіше.

Скоріш за все воно буде платним, і цільовою аудиторією стануть фанати Трампа — враховуючи велику базу імейлів та номерів мобільних у його розпорядженні, старт може відбутися дуже вдало. Також президент планує численні мітинги за перерахунок бюлетенів, на яких буде «мочити» Fox News.