Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів у ключових штатах. У Байдена це називають відтягуванням неминучого

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів у ключових штатах. У Байдена це називають відтягуванням неминучого

Jackie Ramirez / Pixabay

Команда президента США Дональда Трампа продовжує добиватися перегляду голосів у штатах, де його опонент переміг з невеликим відривом, оскільки переконана в масових фальсифікаціях. У команді Джо Байдена це назвали дезінформацією та безперспективною спробою відтягнути неминуче, оскільки позови не ґрунтуються на доказах.

Як повідомляє Reuters, штаб Трампа анонсував судовий позов щодо підрахунку голосів у Неваді через нібито прийом бюлетенів від людей, які не живуть у штаті. За словами представників кандидата, йдеться про тисячі голосів.

Байден перемагає в Неваді з відривом менш ніж 1%, проте вибір цього штату може вплинути на перемогу обох кандидатів. Наразі штаб Трампа заявляє, що близько 10 тис. голосів не повинні враховуватися, і вимагає суд призупинити підрахунок.

Невада — один з небагатьох штатів, який надсилає поштою бюлетені кожному повнолітньому громадянину, зареєстрованому для голосування, повідомляє BBC. Аналогічний позов команда президента подала проти підрахунку в Пенсильванії, Мічигані та Джорджії.

Експерти з виборчого права не вважають, що позови Трампа зможуть вплинути на результат виборів. Також вони не впевнені у тому, що на це зможе вплинути й Верховний суд США.

У штабі Джо Байдена заявили, що позови республіканського кандидата — «провальна стратегія», яка лише «відтягує неминуче». Представник кампанії демократа запевнив, що він виграє вибори в Пенсильванії.

Юристи Байдена переконані, що позови Трампа є лише «кампанією з дезінформації», оскільки ґрунтуються лише на підозрах і не надають жодних доказів порушень виборчого процесу.

За інформацією CNN, Верховний суд Мічигану вже скасував позов штабу Трампа щодо зупинки підрахунку голосів.

«У мене є, в кращому випадку, письмові показання під присягою, в яких йдеться про порушення, яке може бути значним. У нас є письмові показання, що не є інформацією з перших рук», — прокоментувала відмову про розгляд позову суддя Синтія Стівенс.