«Усі голоси мають бути підраховані»: республіканці та демократи розкритикували заяви Трампа про перемогу на виборах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Усі голоси мають бути підраховані»: республіканці та демократи розкритикували заяви Трампа про перемогу на виборах

Chip Somodevilla/Getty Images

Представники та прихильники Демократичної та Республіканської партій розкритикували президента США Дональда Трампа за його заяви про перемогу на виборах.

Про це пише BBC.

Конгресвумен Александрія Оказіо-Кортез вже назвала такі дії Трампа «нелегітимними, небезпечними й авторитарними». Інші ж закликають президента поважати кожен голос і дати порахувати їх до кінця.

Колишній губернатор штату Нью-Джерсі та радник Трампа Кріс Крісті вважає, що промова Трампа була стратегічно неправильною.

«Це погане стратегічне рішення. Це погане політичне рішення», — пояснив він.

Щось схоже зазначив і колишній сенатор від республіканців Рік Санторум. За його словами, використання Трампом слова «обман» було неправильним.

Відомий прихильник республіканців, адвокат Бенджамін Гінзберг теж закликав Трампа дати порахувати всі голоси. За його словами, усі учасники виборів мають законне право оскаржити результати.

«Але це законно проголосовані бюлетені, або принаймні офіційні особи відповідного місцевого округу і штату вважатимуть, що вони були законно проголосовані. А те, що президент сказав, що ми збираємося позбавити виборчих прав тих, хто законно проголосував, — це справді екстраординарно», — підкреслив він.

Розкритикували заяви Трампа й у штабі Байдена, навіть пригрозивши судом.

«Заява президента сьогодні ввечері про спроби припинити підрахунок належним чином поданих бюлетенів була обурливою, безпрецедентною і невірною. Це було обурливо, бо це неприкрита спроба позбавити американських громадян демократичних прав», — йдеться в заяві штабу.