YouTube теж заблокувала акаунт Трампа, але після тиску, зокрема з боку профспілки Google

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
YouTube теж заблокувала акаунт Трампа, але після тиску, зокрема з боку профспілки Google

Future Publishing / Contributor

YouTube стала останньою великою онлайн-платформою, що вирішила забанити акаунт президента США Дональда Трампа після того, як він надихнув натовпи своїх прихильників штурмувати Капітолій у Вашингтоні. Про це повідомляє Business Insider.

Компанія YouTube видалила зі своєї мережі відео із закликами до насильства, які 12 січня завантажили на канал Трампа. Акаунту президента заборонено завантажувати новий контент щонайменше протягом тижня, також вимкнули можливість коментувати його відео.

Керівництво не розкриває деталей щодо змісту відео, завантаженого на канал Трампа, але зазначає, що його видалили «після належної перевірки, у світлі побоювань щодо можливості насильства». Формально президенту висунуто страйк за порушення правил спільноти, а саме — до підбурювання до насильства.

«Канал тепер не може завантажувати нові відео або прямі трансляції щонайменше сім днів — цей термін може бути продовжено», — прокоментував представник YouTube. Він запевнив, що випадок із блокуванням каналу Трампа не є унікальним — усі попередні блокування в мережі відбувалися за тими ж правилами.

Попри обмеження, канал президента досі активний та містить попередні відео, деякі з яких безпідставно заявляють, що Джо Байден насправді не виграв вибори. За словами представника компанії, ще два страйки призведуть до остаточного блокування.

Минулого тижня YouTube вже видалила відео Трампа, у якому він звертався до заколотників у Вашингтоні, але не заблокувала акаунт. Рішення викликало критику щодо Google, яка володіє відеосервісом.

Новостворена профспілка співробітників компанії Alphabet Workers Union звинуватила YouTube у безглуздості такої відповіді на штурм Капітолія, а правозахисні групи та низка знаменитостей, зокрема Саша Барон Коен, відомий за сатиричною серією «Борат», закликали заблокувати акаунт президента.