Прибічники Трампа планують мітинг біля штаб-квартири Twitter. Поліція готується до заворушень

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Прибічники Трампа планують мітинг біля штаб-квартири Twitter. Поліція готується до заворушень

Isriya Paireepairit / Flickr

Поліція Сан-Франциско готується до мітингу прихильників Дональда Трампа біля штаб-квартири Twitter, який може перерости в сутички. Соцмережа забанила акаунт президента через ризики нових закликів до насильства після того, як він заохотив натовп своїх прибічників до штурму Капітолія.

Про це повідомляє Business Insider.

Цього разу правоохоронці матимуть значні сили для припинення можливих заворушень.

Представники Twitter співпрацюють з поліцією для убезпечення своїх співробітників, а також нагадують, що поважають право на висловлення політичних поглядів, і зберігають прозорість щодо рішення про блокування Трампа.

На переконання компанії, президент може підбурити своїх прибічників до нападу на інавгурацію обраного президента Джо Байдена. Також Twitter попереджає, що збройні протести можуть розпочатися 17 січня у Вашингтоні.

Про мітинг, який планували на сьогодні, стало відомо з праворадикального форуму TheDonald.win — його користувачі обговорювали протест із мегафонами, дудками та стяжками для громадянського арешту провокаторів.

Форум створили після того, як платформа Reddit видалила розділ r/The_Donald через заклики до насильства.

Прикметно, що штаб-квартира Twitter у Сан-Франциско стоїть порожня з початку пандемії коронавірусу в березні 2020 року. Керівник компанії Джек Дорсі дозволив співробітникам працювати з дому навіть по завершенню локдауна.

У перший торговий день на біржах акції Twitter впали на 8% у Німеччині й настільки ж у США, що пов’язують з баном президента.