Amazon припинила хостинг популярної серед прихильників Трампа соцмережі Parler. Її сайт і додаток не працюють

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Amazon припинила хостинг популярної серед прихильників Трампа соцмережі Parler. Її сайт і додаток не працюють

David Ryder / Getty Images

Компанія Amazon відключила популярну серед прихильників президента США Дональда Трампа соціальну мережу Parler від свого хостингу Amazon Web Services. Це припинило роботу сайту соцмережі та її додатка.

Про це пише CNN.

Сайт Parler зможе відновити роботу лише після переходу на інший хостинг. У листі головному директору Parler Емі Пейкофф Amazon Web Services повідомила, що за останні тижні керівникам соцмережі були надані 98 прикладів «повідомлень, які явно заохочують і розпалюють насильство». У листі також привели скріншоти декількох прикладів.

«Ми спостерігаємо неухильне зростання кількості цього жорстокого контенту на вашому вебсайті, і все це порушує наші умови. Стає зрозумілим, що у Parler немає ефективного процесу для дотримання умов обслуговування AWS», — повідомили в Amazon.

При цьому в Amazon підкреслили, що надають технології та послуги клієнтам з різних політичних кіл і поважають право Parler самостійно визначати для себе, який контент вона буде дозволяти на своєму сайті.

«Однак ми не можемо надавати послуги клієнтам, які не можуть ефективно виявляти і видаляти контент, який заохочує або підбурює до насильства стосовно інших», — резюмували в Amazon.

Перед цим зі свого магазину додатків соцмережу видалила й компанія Apple. «На нашій платформі немає місця погрозам насильства і незаконній діяльності», — заявили в Apple.

Також виробник iPhone повідомив, що неодноразово попереджав соцмережу про виявлення контенту із закликами до насильства, що порушує політику App Store. Своєю чергою, Parler, за твердженням Apple, реагувала «неадекватно».

У відповідь генеральний директор Parler Джон Матце попередив, що перехід до іншого хостинг-провайдера може призвести до перебоїв в обслуговуванні. «Ми зробимо все можливе, щоб перейти до нового провайдера прямо зараз», — додав Матце. Гендиректор Parler також звинуватив Amazon у спробі «повністю прибрати свободу слова з інтернету».

  • 9 січня компанія Google видалила зі свого магазину додатків сервіс Parler — соціальну мережу, популярну серед прихильників президента США Дональда Трампа.
  • 6 січня Конгрес зібрався, щоб затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що в нього вкрали вибори, але знову не надав жодних доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. Унаслідок інциденту загинуло пʼятеро людей, середи яких один працівник поліції. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.
  • 8 січня соціальна мережа Twitter назавжди заблокувала акаунт Трампа. Перед цим тимчасово сторінки американського лідера заблокували Facebook й Instagram.