Білоруський провладний Telegram-канал опублікував перше після затримання відео з Протасевичем

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Білоруський провладний Telegram-канал «Жёлтые сливы» опублікував відеозвернення колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який був затриманий при примусовій посадці рейсу Ryanair в Мінську.

Це перше оприлюднене відео після його затримання напередодні. Воно триває менше 30 секунд.

Опозиціонер говорить, що продовжує «співпрацювати зі слідством» та дає свідчення щодо організації протестів у Мінську. Також Протасевич стверджує, що у нього нема жодних проблем зі здоров’ям.

«Зараз я перебуваю в СІЗО № 1 Мінська. Можу заявити, що жодних проблем зі здоровʼям, у тому числі з серцем чи з будь-якими іншими органами, у мене немає. Відношення зі сторони співробітників до мене максимально коректне і по закону. Я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення по факту організації масових заворушень у Мінську», — сказав на відео Протасевич.

Telegram-канал NEXTA, реагуючи на відео з Протасевичем, припускає, що його після затримання побили, і публікує кадр з відео, де зблизька видно його обличчя.

Зазначимо, перед цим матір Протасевича розповіла, що їй неофіційно повідомили, що її син перебуває в лікарні через нібито проблеми із серцем. Після цього в Міністерстві внутрішніх справ Білорусі оприлюднили повідомлення про місцезнаходження опозиціонера після затримання, яке досі було невідоме, — у відомстві заявили, що він перебуває у слідчому ізоляторі № 1 у Мінську.