Bloomberg: Від Трампа відвернулися його улюблені банки. Одному з них він винен $300 мільйонів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Bloomberg: Від Трампа відвернулися його улюблені банки. Одному з них він винен $300 мільйонів

Giuseppe Milo / Flickr

Від президента США Дональда Трампа відвернулися його улюблені банки. Німецький Deutsche Bank і американський Signature Bank вирішили більше не мати справ зі своїм багаторічним клієнтом, після того як той підбурив натовп своїх прихильників до штурму Капітолія 6 січня.

Про це повідомляє Bloomberg.

Франкфуртський Deutsche Bank вирішив утриматися від подальших зв’язків із Трампом, хоча той винен йому понад $300 мільйонів, повідомляє обізнане джерело видання. Також банк відмовляється мати справу з компаніями Трампа.

Бізнесмен ще в середині нульових позичив у банку кілька сотень мільйонів на будівництво розкішного хмарочоса в Чикаго, але внаслідок фінансової кризи 2008 року не зміг їх повернути.

Коли Deutsche Bank почав судитися за повернення коштів, мільярдер звинуватив його в «хижацькому кредитуванні». У 2010 році Трамп уклав з усіма своїми кредиторами угоду, за якою з його боргу списали $270 мільйонів.

Нью-Йоркський Signature Bank, який протягом багатьох років обслуговував фінансові потреби родини Трампа, заявив, що розриває зв’язки з ним і вимагає його відставки з посади президента. Наразі банк закрив два рахунки, на який Трамп тримав близько $5,3 мільйона.

Також банк відмовляється мати справи з конгресменами, які голосували проти визнання результатів голосування колегії виборщиків, тобто заперечували перемогу Джо Байдена.

«Ми вважаємо, що правильним рішенням для президента США було б подати у відставку — це найкраще відповідає інтересам нашої нації», — йдеться в заяві Signature Bank, який надавав послуги дітям і адвокатам президента.

У 2011 році Іванку Трамп навіть взяли до складу керівництва банку, проте за кілька років вона звільнилася.