Кількість випадків коронавірусу у світі добігає позначки 40 мільйонів. За рівнем поширення та смертності досі лідирують США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кількість випадків коронавірусу у світі добігає позначки 40 мільйонів. За рівнем поширення та смертності досі лідирують США

Andriy Onufriyenko / Getty Images

Станом на сьогодні у світі зафіксовано 39,959 млн випадків коронавірусу. Усього від ускладнень хвороби померли понад 1,114 млн пацієнтів, у той час як 29,89 млн одужали. Дієвих ліків від інфекції досі немає.

Про це повідомляє Worldometer.

Наразі 99% інфікованих переносять коронавірус в легкому та середньому стані, серйозно та критично хворіє лише 1%. Абсолютна більшість усіх хворих одужує — смертність становить 4%, проте довгострокові наслідки коронавірусу досі не до кінця зрозумілі.

Перше місце за поширенням коронавірусу займають США — у цій країні зафіксовано 8,342 млн випадків інфікування та більш ніж 224 тис. смертей.

На другому місці Індія з 7,4 млн випадків та 114 тис. смертей. Третє місце посідає Бразилія — там 5,2 млн випадків інфікування, понад 153 тис. пацієнтів померли.

Замикають п’ятірку лідерів з поширення хвороби Росія з 1,38 млн випадків і 24 тис. смертей та Іспанія, де зареєстровано 982 тис. випадків коронавірусу та більш ніж 33 тис. померлих.

Експерти досі сумніваються в об’єктивності підрахунку кількості фатальних випадків у Росії. При цьому надлишкова смертність, зареєстрована державною статистикою з травня до липня, більш ніж утричі перевищила офіційні дані про смертність від коронавірусу.

Найлегша ситуація на французьких островах Волліс і Футуна, де зареєстровано всього один активний випадок коронавірусу. На британських Соломонових островах та в Ангільї по три випадки.

У спірній Західній Сахарі, яку Євросоюз відносить до Марокко, зареєстровано 10 випадків, а на британських Фолклендських островах — 13.

Україна перебуває на 25 місці рейтингу з 298 тис. випадків та 5,6 тис. померлих.