В Україні понад 5 тисяч нових випадків коронавірусу. Це менше ніж за попередню добу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Україні понад 5 тисяч нових випадків коронавірусу. Це менше ніж за попередню добу

Мусієнко Владислав / УНІАН

В Україні за останню добу виявили 5 231 новий випадок коронавірусу, що майже на тисячу менше, ніж зафіксували вчора — тоді йшлося про 6 140 випадків. Про це повідомляє Рада нацбезпеки та оборони.

Найбільше інфікованих виявили в Київській області — усього 589 випадків. У місті Києві — 453 випадки. Найбільше фатальних наслідків коронавірусу зафіксовано в Києві та на Львівщині — померло по 13 осіб.

Далі йдуть Харківська, Львівська та Одеська області з 589, 305 і 210 випадками відповідно.

Найлегша ситуація в Кіровоградській, Луганській та Херсонській областях — усього там зафіксовано 52, 88 і 92 нових випадки відповідно.

За останню добу всього померло 90 пацієнтів. У Херсонській, Запорізькій, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській та Харківській областях не зареєстровано жодної смерті, пов’язаної з наслідками коронавірусу.

Усього за добу одужало 1 264 особи. Найбільше пацієнтів, які успішно побороли інфекцію, зафіксовано в Дніпропетровській області.

Станом на сьогодні в Україні виявлено більш ніж 298 тис. випадків інфікування; 5,6 тис. пацієнтів померло, 125 тис. одужало. Досі на коронавірус хворіють 167 тис. людей.

Україна на 25 місці за поширенням інфекції у глобальному рейтингу Worldometer. Нас випереджають Саудівська Аравія, Пакистан та Ізраїль. Легша ситуація в Нідерландах, Бельгії та Канаді.

Перше місце досі за США — у цій країні понад 8,3 млн випадків коронавірусу, 224 тис. осіб померли.