Ляшко заявив, що запровадження жорсткого карантину в Україні може бути «виключно резервним моментом»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ляшко заявив, що запровадження жорсткого карантину в Україні може бути «виключно резервним моментом»

Синиця Олександр / УНІАН

В Україні запровадження жорсткого локдауну, як на початку пандемії, може стати «виключно резервним моментом». Наразі система охорони здоров’я справляється з приростом хворих на коронавірус — навіть коли їхня кількість сягатиме 10 тисяч на добу.

Про це заявив головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч — будемо справлятися. Певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофільовувати нові ліжка, і буде досить велика кількість хворих. Тому для того, щоб цьому запобігти, ми просимо всіх дотримуватися всіх протиепідеміологічних норм і правил», — наголосив Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ зараз робить все можливе, щоб запобігти колапсу системи охорони здоровʼя та не зупиняти економіку. «Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну — це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», — додав він.

В Україні за минулу добу, 16 жовтня, зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус за весь час пандемії — майже 6,5 тисячі.

У всій країні в лікарнях бракує місць для хворих на коронавірус, наприклад, у Луцьку їх прийматиме пологовий будинок. А у Луганській області через недостатню кількість лікарів до роботи планують залучати інтернів і медиків, які вже вийшли на пенсію.