«Ситуація критична». У всій країні бракує місць для хворих на коронавірус — у Луцьку їх прийматиме пологовий будинок

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Ситуація критична». У всій країні бракує місць для хворих на коронавірус — у Луцьку їх прийматиме пологовий будинок

Google Maps

Депутати міської ради Луцька проголосували за відкриття лікарні для лікування пацієнтів з коронавірусом у пологовому будинку. Таке рішення ухвалили через зростання кількості хворих та нестачу місць у інших лікарнях як у місті, так і по всій країні.

Про це повідомляє «Перший» з сесії міськради.

У Луцьку суттєво погіршилася ситуація з коронавірусом, а вільних місць у лікарнях вистачить на кілька днів. Додатковий пункт для лікування інфікованих хотіли відкрити на початку карантину в корпусі обласної лікарні, але відмовилися через її близькість до пологового будинку.

Зазначається, що директор пологового будинку погодився з рішенням міськради, проте частина персоналу виступила проти.

«Ситуація критична. В Луцьку лише два комунальні заклади — Луцька міська клінічна лікарня та пологовий будинок. Міська лікарня з початку карантину працює в ургентному порядку, вона надає допомогу після ДТП, при інфарктах, інсультах. Там не можна розмістити госпіталь», — пояснив начальник міського управління з охорони здоров’я Володимир Лотвін,

За його словами, хворих прийматимуть в одному з корпусів пологового будинку, який ніяк не з’єднаний з іншими та має окремий заїзд. Отже породіллі та новонароджені ніяк не контактуватимуть із інфікованими коронавірусом, запевнив Лотвін.

За словами міністра охорони здоров’я, в Україні вже зайнято більше половини місць у лікарнях, призначених для хворих на коронавірус. В Києві вільні менше половини ліжок, а в регіонах ситуація ще більш напружена.

«Зараз по Україні введено в дію 35 150 ліжок. Загальна кількість ліжок, яку ми можемо ввести під лікування коронавірусу — 52 тисячі. Ми можемо скільки завгодно вводити ліжок, але нам може не вистачати лікарів. Саме тому ми наполягаємо на жорсткому дотриманні правил щодо карантину», — сказав Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24».