МОЗ пропонує продовжити карантин в Україні до кінця року

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ ініціюватиме продовження адаптивного карантину до 31 грудня.

Про це він повідомив в ефірі «Громадського радіо».

За його словами, через активне поширення коронавірусу в Україні складається загрозлива ситуація, коли дуже швидко заповнюються місця в лікарнях.

«Ми будемо завтра [13 жовтня] ініціювати заслухати на засіданні уряду продовження карантину до 31 грудня 2020 року», — зазначив він.

Окремо МОЗ пропонуватиме перевести вищі навчальні заклади на дистанційну форму навчання з 15 жовтня до 15 листопада. Студентам із гуртожитків рекомендуватимуть виїхати, але примусово виселяти не будуть.

«Що ми можемо вважати вже майже рішенням: щойно була Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ми виступали з міністром освіти Сергієм Шкарлетом, і 641-ю постановою встановлено карантин і запропоновано змістити канікули для навчальних закладів з 15 по 30 жовтня. Після 30 жовтня будемо далі дивитись, що робити зі шкільною освітою», — заявив Ляшко.

  • 9 жовтня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ розробляє додаткові обмежувальні заходи на тлі посилення пандемії у країні. За його словами, нові обмеження торкнуться певних установ та масових заходів.
  • В Україні оновили розподіл на карантинні зони. Київ перейшов у «помаранчеву» зону. До «червоної» зони віднесли Канів і Суми.