ОДА: У Луганській області до боротьби з коронавірусом можуть залучити лікарів-пенсіонерів та інтернів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ОДА: У Луганській області до боротьби з коронавірусом можуть залучити лікарів-пенсіонерів та інтернів

Barcroft Media / Contributor

У Луганській області через недостатню кількість лікарів до роботи планують залучати інтернів і медиків, які вже вийшли на пенсію.

Про це заявив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай на брифінгу в Сєвєродонецьку, повідомляє hromadske.

«Головна наша проблема у тому, що у нас мало лікарів. Ніхто особливо їхати до нас не хоче. Тому ми підготували базу інтернів, які провчились рік, два чи три, щоб вони допомагали. Ми навіть зараз шукаємо лікарів-пенсіонерів. І якщо буде критична ситуація, будемо намагатись їх залучати. Ми готуємось до найгіршого сценарію», — сказав він.

За словами Гайдая, поширення коронавірусу в регіоні відбувається «шаленими темпами».

«Ми маємо щоденний приріст інфікованих у понад 100 осіб. Є захворілі лікарі та медичні працівники, які померли від цієї недуги. Головною проблемою залишається нестача лікарів», — додав очільник Луганщини.

Також Гайдай зазначив, що лікарні забезпечені «на тверду четвірку» апаратами штучної вентиляції легень і кисневими концентраторами. Також очікують на постачання 10 апаратів ШВЛ і 50 кисневих концентраторів.

Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я перерахує Луганщині 10 мільйонів гривень для забезпечення медичних закладів киснем.

Водночас очільник Луганщини наголосив, що в області не розглядають варіант скасування місцевих виборів.