Уряд заборонив роботу ресторанів і кафе після 22:00 — навіть у «зеленій» зоні карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Уряд заборонив роботу ресторанів і кафе після 22:00 — навіть у «зеленій» зоні карантину

Louis Hansel / Unsplash

Кабінет міністрів через зростання кількості хворих на коронавірус заборонив роботу ресторанів, кавʼярень та інших закладів громадського харчування з 22:00 до 07:00. Відповідне рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні 13 жовтня.

Ця заборона діятиме в усіх карантинних зонах. При цьому уряд дозволив курʼєрську доставку та замовлення навинос.

«Пропонується […] ввести обмеження на роботу ресторанів та інших закладів всередині не пізніше 22:00 у «зеленій», «жовтій» і «помаранчевій» зонах. Тобто робота з 22:00 до 07:00 закладів громадського харчування без організації дозвілля буде заборонена, крім […] адресної доставки і замовлень навинос», — наголосив глава Міністерства охорони здоровя Максим Степанов, представляючи на засіданні проєкт рішення.

  • Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до кінця 2020 року. Відповідне рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні 13 жовтня.
  • 9 жовтня в Україні оновили розподіл на карантинні зони. Київ повернувся до «помаранчевої», Канів і Суми — у «червоній».
  • Раніше уряд ухвалив рішення, що тест на коронавірус можна буде безкоштовно зробити у приватних лабораторіях. На це виділили з держбюджету 100 млн гривень. Згодом у МОЗ пояснили, що приватні лабораторії будуть безкоштовно перевіряти ті зразки, які передадуть з лікарні або привезе мобільна бригада.