У «червоних» зонах карантину з 22 вересня вводять нові обмеження — вперше з урахуванням пропозицій регіонів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «червоних» зонах карантину з 22 вересня вводять нові обмеження — вперше з урахуванням пропозицій регіонів

Чузавков Сергій / УНІАН

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила нові обмеження у «червоних» зонах карантину. Вперше вони включають пропозиції регіональних комісій. Про це повідомили у пресслужбі уряду.

Нові карантинні обмеження почнуть діяти з 00:00 години 22 вересня.

В основному вони стосуватимуться пасажирських перевезень, відвідування закладів освіти, культури та спорту, а також роботи кафе, ресторанів, ТРЦ та спортзалів. Крім того, обмеження стосуватимуться відвідування установ і закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Повний перелік обмежень можна переглянути тут.

  • В Україні з 21 вересня протягом двох тижнів діє новий розподіл регіонів на карантинні зони. Київ залишився в «помаранчевій» зоні. У «червону» зону потрапили пʼять міст. Чернівці, Івано-Франківськ, Коломия, Калуш і Тернопіль перейшли із «червоної» до «помаранчевої» зони.
  • 16 вересня Кабінет міністрів змінив критерії для встановлення в регіонах «червоної» зони карантину. Рішення про її запровадження спільно ухвалюватимуть державна та регіональна комісії.