Кабмін змінив критерії для «червоної» зони та відтепер буде узгоджувати її введення з регіонами

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів змінив критерії для встановлення у регіонах «червоної» зони карантину. Рішення про її запровадження ухвалюватиметься спільно державною та регіональною комісіями.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання 16 вересня, пише «РБК-Україна».

Основними критеріями для запровадження «червоної» зони стане заповненість ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом на понад 75%, а також перевищення середнього показника захворюваності за останні 14 днів у понад п’ять разів.

Також Кабмін вирішив, що рішення про запровадження «червоної» зони будуть ухвалювати спільно із регіональною комісією ТЕБ та НС. Обмеження у цій зоні можуть вводитися поетапно.

Уряд змінив і обмеження у «помаранчевій» та «червоній» зонах. Зокрема для «помаранчевої» зони було скасовано норму перевезення в громадському транспорті людей лише у кількості 50% місць для сидіння. Така сама норма діяла і для кінотеатрів і театрів — її скасували. Також було скасовано норму про повне закриття навчальних закладів у всіх зонах — їх закриватимуть лише тоді, коли на самоізоляції опиняться понад 50% класів та груп.