Ляшко: В Україні зʼявляться тести на коронавірус, які визначатимуть результат за 15—30 хвилин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ляшко: В Україні зʼявляться тести на коронавірус, які визначатимуть результат за 15—30 хвилин

Ezra Acayan / Stringer

В Україні найближчим часом зʼявляться тести на коронавірус, які показуватимуть результат за 15—30 хвилин.

Про це в інтервʼю «Радіо Свобода» розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Додатково до тестування методом ПЛР зараз зʼявилися нові експрес-тести на антиген. Вони визнані ВООЗ і рекомендовані для застосування при масовому тестуванні. Ми робимо все можливе, щоб найближчим часом, на наступному тижні в Україні вже зʼявилися ці тести, які будуть безкоштовні для людей і можуть використовуватися сімейним лікарем та мобільною бригадою», — сказав він.

Ляшко додав, що при госпіталізації хворого лікар відразу може зробити експрес-тест, результат буде готовий через 15—30 хвилин. Він зазначив, що достовірність цих тестів така ж, як і тесту ПЛР.

  • Раніше голова МОЗ Максим Степанов заявив, що приватні лабораторії будуть безкоштовно перевіряти на коронавірус ті зразки, які передадуть з лікарні або привезе мобільна бригада.
  • Перед цим стало відомо, що в Україні тест на коронавірус можна буде безкоштовно зробити у приватних лабораторіях. На це уряд виділив з держбюджету 100 мільйонів гривень.