Голову ОП Єрмака звинуватили в отриманні багатомільйонного хабаря за відстоювання інтересів Росії в Україні. Він назвав це фейком

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Голову ОП Єрмака звинуватили в отриманні багатомільйонного хабаря за відстоювання інтересів Росії в Україні. Він назвав це фейком

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав фейком інформацію про отримання $40 млн хабаря за «відстоювання інтересів Росії в Україні», що, зокрема, призвело до зриву спецоперації із захоплення бойовиків «ПВК Вагнера». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні сайт «Новинарня» опублікував матеріал, у якому стверджується, буцімто в 2019 році голова ОП отримав багатомільйонну суму від Росії і як наслідок прискорив видачу бойовика Володимира Цемаха, якого підозрюють у збитті малайзійського «боїнга» над Донбасом.

«Андрій Єрмак орієнтовно в липні 2019 року отримав від росіян хабар, який вираховується у десятках мільйонів доларів», — цитує сайт слова анонімного джерела в спецслужбах Австралії.

Також зазначається, що для зриву захоплення найманців «знадобився всього один дзвінок» — буцімто Єрмак зателефонував російським спецслужбам і розповів про деталі спецоперації, а ті, своєю чергою, доручили Білорусі розіграти захоплення.

«Саме через дефіцит деталей Москва на ходу вигадала версію, за якою 33 росіянина приїхали в Білорусь «для дестабілізації ситуації в період президентської виборчої кампанії». Під цим приводом їх затримало КДБ Білорусі», — йдеться в матеріалі.

Єрмак заявив у відповідь, що ця інформація — «фейк», взятий з російської пропаганди, а в частині про Цемаха немає сенсу, бо слідчі з Нідерландів його «допитували в Україні» та провели «всі необхідні слідчі дії» перед видачею Росії.

Він також поглузував з австралійського походження джерела «Новинарні».

«За обідом чи за вечерею регулярно йому дзвонить хтось з України та цікавиться новинами про «велику зраду». Напевно, самі розуміли, як карикатурно це виглядатиме, тому й додали вигадку про 40 мільйонів доларів хабаря. Чому тільки 40? І чому мільйонів, а не мільярдів? І точно долари не австралійські?» — написав він.

Єрмак також запевнив, що робитиме все можливе для досягнення миру, але «виключно на українських умовах».