«Спланована та добре продумана дезінформація»: Єрмак відреагував на звинувачення у зриві спецоперації СБУ щодо затримання «вагнерівців»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Спланована та добре продумана дезінформація»: Єрмак відреагував на звинувачення у зриві спецоперації СБУ щодо затримання «вагнерівців»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак спростовує інформацію про те, що поява найманців «ПВК Вагнера» у Білорусі була спецоперацією СБУ із метою виманити їх до України, а після розголошення її деталей в ОП операція провалилися.

Про це він розповів у коментарі «Лівому берегу».

Єрмак зазначив, що Офіс президента візьме до уваги всю ту інформацію, яка наразі поширюється у соцмережах та ЗМІ.

«Очевидно, що версія про участь українських спецслужб у появі російських бойовиків-найманців у Білорусі напередодні виборів з’явилася не в Україні, а в російських ЗМІ, а саме — у російській «Комсомольской правде» 6 серпня. Це виглядає як добре продумана та спланована дезінформаційна кампанія. І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно розповсюджують саме цю версію подій», — повідомив він.

На думку Єрмака, цю кампанію використовують у власних цілях напередодні місцевих виборів або для того, щоб зірвати перемир’я на Донбасі. Він також заявив, що не просив перенести спецоперацію через обмін полоненими, який готується, і що йому нічого невідомо про прохання колишнього голови ГУР Міноборони провести перевірку на поліграфі.

  • Напередодні журналіст Юрій Бутусов і видання «Українська правда» писали про зрив спецоперації Служби безпеки та військової розвідки із затримання російських найманців з «ПВК Вагнера», яких зрештою затримали в Білорусі та видали Росії. У зриві операції, за інформацією журналістів, були винні голова Офісу президента Андрій Єрмак і президент Володимир Зеленський, який послухав Єрмака.
  • Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, якого призначили на посаду 5 серпня, сказав, що «вагнерівців» до Мінську перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією СБУ. За його словами, ФСБ завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання.