Богдан: Операція щодо «вагнерівців» зірвалася після телефонного дзвінка людини «з найближчого оточення» Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Богдан: Операція щодо «вагнерівців» зірвалася після телефонного дзвінка людини «з найближчого оточення» Зеленського

Фото УНІАН

Ексголова Офісу президента України Андрій Богдан підтвердив існування спецоперації із затримання бійців «ПВК Вагнера». Він також підтвердив зрив операції після телефонного дзвінка з «найближчого оточення» президента Володимира Зеленського.

Про це Богдан заявив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

На запитання, чи він вірить, що зі спецоперацією було все саме так, як описав журналіст Юрій Бутусов, Богдан відповів: «Я не вірю, я знаю, що було саме так. Там навіть гірше все».

«Там справді була створена фірма у Венесуелі, набрано персонал, якісь люди вже поїхали туди працювати на якісь конкретні вишки. Їм платили там реальні гроші, вони реально там охороняли вишки. Це не просто якась казка. […] Цій операції понад рік — вона суперсекретна і суперсерйозна», — розповів Богдан.

Але її, наголосив він, зруйнував один телефонний дзвінок з «оточення Зеленського».

«Її [спецоперацію] зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка зробила цей дзвінок, вона фактично зізналася, що це зробила. […] З найближчого [оточення президента]», — сказав Богдан. Він відмовився називати прізвище, додавши, що про це дуже скоро «розповість прокурор у цій справі».

За словами Богдана, Зеленський не скасовував операцію, а «погодився з тим, що її треба перенести на кілька днів».

«У президента були побоювання стосовно того, що станеться, якщо ми посадимо цей літак, а в нас перемир’я. […] У президента 97% роботи на сьогодні — це створення позитивного піар-образу. І для нього перемир’я — найголовніший запит», — додав він.