Депутат Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця «ПВК Вагнера» про його участь у боях на Донбасі та в Сирії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Депутат Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця «ПВК Вагнера» про його участь у боях на Донбасі та в Сирії

Скриншот RT / YouTube

Депутат «Європейської солідарності» Володимир Арʼєв оприлюднив запис розмови з російським військовим, який є найманцем «ПВК Вагнера» і брав участь у бойових діях на Донбасі та в Сирії.

Аудіозапис розміщено на сторінці депутата у Facebook.

«Громадянин РФ Федір Сергеєв, мешканець міста Камизяк Астраханської області, де зареєстрований за адресою вул. Дачна, 3. Має дійсний російський військовий квиток. Був серед окупантів на Донбасі у 2014-му, нагороджений «залізним хрестом» терориста. Воював у складі «ПВК Вагнера» проти народу Сирії, нагороджений Путіним медаллю «За відвагу» у 2018-му. Оператор ПЗРК», — написав Ар’єв, наголосивши, що йдеться про одного з тих «вагнерівців», які уникли покарання через злив спецоперації з президентського офісу.

У розмові з оперативним співробітником Сергеєв зізнається, що на території України працювали російські інструктори, які навчали бойовиків роботі з ПЗРК та іншим озброєнням.

За словами Сергеєва, він перебував у районі Сніжного влітку 2014 року, до збиття терористами малайзійського «Боїнгу», після чого ще приїздив «на тиждень-другий», але згодом найманцям перестали виплачувати гроші, тож він припинив участь у боях на Донбасі.

Окрім цього, Ар’єв виклав фото документів найманця: внутрішній паспорт РФ, закордонний паспорт, військовий квиток, посвідчення «добровольця» (видане так званою «Міжрегіональною громадською організацією «Союз добровольців Донбасу»), посвідчення до нагород «Георгіївський хрест ДНР» і «Доброволець Донбасу», до медалі «За відвагу», медичні довідки.