«Справа вагнерівців»: Єрмак запевняє, що злиті перехоплені розмови з найманцями відбувалися давно і не стосувалися їхньої поїздки до Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що інформація про зірвану спецоперацію із затримання найманців «ПВК Вагнера» є вигаданою, а злиті розмови із ними не стосувалися поїздки до Білорусі.

Про це він повідомив в ефірі «Свободи слова з Савіком Шустером».

За словами Єрмака, «автори» цієї історії взяли кілька реальних фактів і додали до них «художні видумки», створивши історію про спецоперацію.

«Я хочу вам, по-перше, сказати, що протягом усієї війни, від самого її початку, розвідка і відповідні органи України почали документувати всіх тих людей, які беруть участь у війни проти України, які вбивали наших воїнів. Це продовжилося і продовжується до сьогоднішнього дня. І саме факти цього документування були злиті в ЗМІ», — пояснив голова ОП.

Він також зазначив, що оприлюднення цієї інформації завдало серйозної шкоди українськими спецслужбам та значно ускладнило їхню роботу.

Єрмак вважає, що «справа вагнерівців» дійсно була спецоперацією, але не українською. Він також виступив за створення Центру протидії пропаганді, щоб унеможливити «поширення фейків».