У ДБР скаржаться, що «ніхто зі спецслужб» не приходить свідчити у «справі вагнерівців»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Виконувач обов’язків директора ДБР Олександр Соколов заявив, що поки ніхто із співробітників спецслужб не приходив свідчити у справі про можливий зрив спецоперації із затримання найманців «ПВК Вагнера».

Про це він розповів в інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

«Із заяв політиків відомо, що є люди, які нібито готові дати свідчення. Але до нас поки не прийшов жоден співробітник військової розвідки, жоден співробітник СБУ. Ані чинний, ані колишній», — зазначив Соколов.

Він також допустив, що це може відбутися не через те, що самої операції не було, а через те, що спецслужби не хочуть розкривати секретні дані. Соколов підкреслив, що публічне розслідування таких справ та оголошення деталей може нашкодити операціям спецслужб. За його словами, співробітникам спецслужб потрібно буде розголошувати дані та особи негласних агентів.

«Тут треба брати на себе моральну відповідальність —дістатися до істини і «покласти», припустимо, частину агентурної мережі СБУ і ГУР або визнати, що воно того не варто. Це ваги. Але це навіть вже, напевно, не в площині ДБР», — пояснив він.