Міністр оборони Олексій Резніков: Багато країн готові надавати нам військову допомогу, але деякі роблять це мовчки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Канада та балтійські союзники публічно оголошують, що надають Україні військову допомогу. Водночас, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, є країни, які роблять це мовчки.

Про це урядовець розповів в інтервʼю «Лівому берегу» .

«Багато країн готові надавати нам допомогу, деякі роблять це мовчки. Можливо, колись ми це оприлюднимо. У кожної країни є свої політичні залежності, зокрема від стосунків з Російською Федерацією, внутрішньополітичні залежності. Але що тішить — уряди країн ідуть на безпрецедентні кроки, дають нам те, про що ми з вами раніше і не мріяли», — наголосив Резніков.

Журналістка запитала в міністра, чому сусідня Польща досі не надала Україні жодної допомоги, на що він анонсував такі розмови на платформі «Люблінського трикутника».

«Ми вже отримали пропозицію військово-технічної допомоги від наших партнерів з Міністерства національної оборони Польщі. Наразі ми аналізуємо та уточнюємо деталі. Для нас це дуже важливо. Позиція Польщі для мене абсолютно комфортна, ми дружимо з Польщею. Тут усе добре», — наголосив очільник Міноборони.

Також він висловив обурення щодо політики Німеччини, яка досі не змінила своєї позиції щодо надання саме військово-технічної допомоги Україні.

«Я наразі не говорю про гуманітарну чи про лікування наших військових. Я вважаю несправедливим, що коли йдеться про добудову «Північного потоку — 2», офіційні особи Німеччини продовжують декларувати, що допомагати Україні не потрібно, радше надати їй можливість захищатися», — наголосив Резніков.