Євросоюз запровадив новий пакет санкцій проти 86 фізичних та юридичних осіб Білорусі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Євросоюз запровадив новий пакет санкцій проти 86 фізичних та юридичних осіб Білорусі

Страна Для Жизни

До четвертого пакету санкцій проти Білорусі, який 21 червня затвердив Рада міністрів закордонних справ Євросоюзу через примусову посадку літака Ryanair у Мінську і затримання Романа Протасевича, увійшли 86 фізичних та юридичних осіб. Перед ухваленням рішення міністри провели зустріч із білоруською опозиціонеркою Світланою Тихановською.

Про це заявив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель перед засіданням глав МЗС країн обʼєднання в Люксембурзі, пише Deutsche Welle.

«Вона пояснить нам ситуацію в країні, після чого буде обговорення. Після цього ми затвердимо пакет нових санкцій, це буде більш широкий пакет. Я думаю, в ньому будуть 86 осіб або організацій», — розповів він.

Також Боррель зазначив, що міністри обговорять економічні санкції проти Білорусі, своє рішення вони представлять на саміті ЄС 24 і 25 червня в Брюсселі. Лише після обговорення заходів главами держав і урядів їх затвердить Рада Євросоюзу.

Згодом у ЄС оприлюднили список осіб, які потрапили під європейські санкції. Зокрема туди увійшли низка суддів та правоохоронців Білорусі. Також санкції наклали на сина Олександра Лукашенка Дмитра і його дружину Лілію. Під обмеження потрапили і очільники Міністерства транспорту та авіаційних служб Білорусі — за захоплення літака Ryanair.

Що стосується компаній, то санкції запровадили проти компаній «Сохра», «Бреміно Груп», Білоруського автомобільного заводу (БЕЛАЗ), Мінського автомобільного заводу (МАЗ), «Глобалкастом-менеджмент», «Логекс» та «Нової нафтової компанії».