МВС Росії не буде розслідувати отруєння Навального. Також не будуть перевіряти причетність співробітників ФСБ

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МВС Росії не буде розслідувати отруєння Навального. Також не будуть перевіряти причетність співробітників ФСБ

Dmitry Markov / Facebook

Військовий суд у Росії відмовив «Фонду боротьби з корупцією», який заснував опозиціонер Олексій Навальний, у відкритті кримінального провадження проти співробітників Федеральної служби безпеки, що ймовірно отруїли політика. Також суд констатував відмову відкривати провадження за фактом отруєння.

Як повідомляє ТАСС, слідчі органи транспортного управління МВС відмовилися відкривати кримінальне провадження за фактом отруєння опозиціонера після проведення перевірки.

Про це стало відомо з рішення військового суду, який розглянув скаргу ФБК щодо відмови військового слідства відкрити провадження після госпіталізації політика — слідчі не знайшли ознак злочину в діях працівників ФСБ.

«Слідчим відділенням МВС на транспорті проведена перевірка, в ході якої ухвалено рішення про відмову від відкриття кримінального провадження», — заявив суддя.

Той же військовий суд відмовив ФБК у відкритті кримінального провадження проти співробітників ФСБ, які ймовірно отруїли Навального. Адвокат озвучив основні обставини отруєння опозиціонера й назвав прізвища, що фігурували в розслідуванні Bellingcat, однак це не переконало суддю, пише Deutsche Welle.

Сам Навальний не був присутній на засіданні — йому запропонували бути присутнім через відеозв’язок, однак він відмовився. Колонія, в якій він перебуває, вважається «червоною зоною» і відома жорсткими правилами та психологічним пресингом ув’язнених.