У Москві суд визнав Навального винним у другій справі — про наклеп на ветерана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Москві суд визнав Навального винним у другій справі — про наклеп на ветерана

Пресслужба Московського міськсуду

Російського опозиціонера Олексія Навального визнали винним у справі про наклеп на ветерана Другої світової війни.

Про це повідомляє «Медуза».

Справу розглядав Бабушкінський районний суд Москви. Навального визнали винним у наклепі на 94-річного ветерана Гната Артеменка, який знімався в агітаційному ролику Russia Today за поправки до Конституції. Навальний назвав ветерана «зрадником».

Під час процесу Навальний вину не визнав, пояснив, що справу стосовно нього порушено незаконно і вважає це політичним переслідуванням. Він додав, що його слова — це не факти, вони стосуються всіх, хто знявся в ролику і висловлюють його негативне ставлення. Попри це, за словами суддів, вина опозиціонера підтверджується показаннями ветерана Артеменка. За висновком суду Навальний має сплатити штраф у розмірі 950 тисяч рублів (майже $13 тисяч).

  • Московський міськсуд визнав законним рішення першої інстанції щодо тюремного терміну Олексію Навальному у справі «Ів Роше», але зарахував час, який політик провів під домашнім арештом і в СІЗО.
  • Суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року. У нього був умовний термін 3,5 року, але суд вирішив змінити його на реальний, адже Навальний не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмічатися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, тому що лікувався у Берліні після отруєння бойовою отрутою «Новачок».