«Я не в тюрмі, а в космічній подорожі». Навальний написав лист із СІЗО

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Я не в тюрмі, а в космічній подорожі». Навальний написав лист із СІЗО

Пресслужба Московського міськсуду

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого суд засудив до 2 років та 8 місяців колонії, написав лист, що опублікували в його Instagram.

Він порівняв життя у СІЗО з космічною мандрівкою «до прекрасного нового світу» і стверджує, що у нього «все добре» і йому «не важко», бо відчуває підтримку людей.

Політик зазначив, що у зверненні не коментуватиме новини, бо не знає їх. Тому вирішив писати факти зі свого життя. Він порівняв свою камеру «спартанського виду» з каютою, а співробітників СІЗО — з «андроїдами».

«Вʼязниця, як відомо, в голові. І якщо гарненько подумати, то стає зрозуміло, що я не в тюрмі, а в космічній подорожі […] У мене проста, спартанського виду каюта […] Двері відкриваються тільки з командного центру. До мене заходять люди в уніформі, вони говорять тільки кілька шаблонних фраз, на їх грудях горить вогник включеної відеокамери — це андроїди […] Зовсім як у кіно про космос зі мною спілкується командний центр корабля», — написав опозиціонер.

Тому, додав він, в той момент розуміє, що перебуває «в космічній подорожі, що летить до прекрасного нового світу».

«Космічні подорожі небезпечні. Можна прилетіти, а там нічого немає. Політ може виявитися набагато довшим через навігаційні помилки. Випадковий астероїд може знищити корабель, і ти загинеш», — додав Навальний.

  • Нагадаємо, суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року. У нього був умовний вирок 3,5 року, але суд вирішив змінити його на реальний, адже Навальний не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитись як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, адже лікувався у Берліні від отруєння бойовою отрутою «Новачок».
  • Одразу після оголошення вироку у Росії почалися протести, а міжнародні лідери (США, Британія, Німеччина, Франція) закликали відпустити Навального.