Росіяни вийшли на протести після вироку Навальному — і їх вже почали затримувати

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Росіяни вийшли на протести після вироку Навальному — і їх вже почали затримувати

Anadolu Agency / Contributor / Getty Images

У Росії після оголошення вироку опозиційному політику Олексію Навальному люди почали виходити з протестами на вулиці, є вже перші затримані.

Про це повідомляє захисний медіапроєкт «ОВД-Инфо» та телеканал «Дождь».

У Москві штаб Навального назвав місцем збору Манежну площу. «Дождь» пише, що людей затримують біля Большого театру — на момент написання новини нарахували 14 затриманих.

Містом їздять машини та подовгу сигналять. «Радіо Свобода» пише, що поліції наказали зупиняти машини, що гудять.

У Петербурзі щонайменше 20 затриманих.

Штаб Навального у Краснодарі заявляє, що не може піддавати ризику прихильників: «Друзі, ми поділяємо ваш гнів. Але ми не можемо піддати вас ризику, тим більше, що зараз просто не вистачить адвокатів, щоб вас захистити».

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві відправив опозиційного політика Олексія Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Вирок вирішили змінити, оскільки Навальний не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитись як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався у Берліні від отруєння бойовою отрутою «Новачок». Захисники мають намір оскаржити вирок.