Юлія Навальна просить Путіна надати дозвіл на евакуацію чоловіка до Німеччини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Юлія Навальна просить Путіна надати дозвіл на евакуацію чоловіка до Німеччини

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Дружина російського опозиційного політика Олексія Навального Юлія звернулась до президента Росії Володимира Путіна із проханням надати дозвіл на транспортування чоловіка до Німеччини.

«Офіційно звертаюсь до вас з вимогою про дозвіл транспортування Олексія Анатолійовича Навального до Федеративної Республіки Німеччина», — йдеться у її зверненні.

Нагадаємо, що російські лікарі не дають дозвіл на перевезення Навального для лікування за кордон. Лікарі пояснюють це тим, що пацієнт «нетранспортабельний».

«Рішення родичів для його перевезення недостатньо. Заборона на перевезення Олексія означає пряму загрозу його життю. Залишатися в омській лікарні без обладнання, з досі не встановленим діагнозом в нинішньому становищі смертельно небезпечно», — пояснила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш.

Також вона додала, що до Омської лікарні № 1, де перебуває Навальний, вже прийшли німецькі лікарі, але всі місцеві лікарі «кудись зникли».

Навальний, як і раніше, перебуває у комі. Лікарі говорять про стабільно важкий стан.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська до Москви, але під час польоту йому стало погано. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати в чай — це єдине, що він пив уранці.
  • За словами речниці опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний перебуває у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його в Європу.
  • 21 серпня лікарні назвали основний його діагноз — порушення обміну речовин та падіння рівня цукру у крові.