Російський політик Навальний у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його до Європи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російський опозиційний політик Олексій Навальний наразі перебуває в реанімації у стабільному стані. Про це повідомив заступник головного лікаря лікарні в Омську, до якої госпіталізували Навального.

«Стан стабільний. Триває інтенсивна терапія. Ми просунулися в діагностиці захворювання. Отримано кілька десятків досліджень параметрів стану крові, роботи головного мозку, інших органів і систем. Триває активне лікування. Лікарі рятують його життя», — зазначив він.

Водночас речниця Навального Кіра Ярмиш у Twitter уточнила, що політик перебуває у стабільно важкому стані.

Ярмиш також спростувала повідомлення у ЗМІ про те, що Навальний нібито напередодні ввечері багато пив алкоголю, а сьогодні вранці — 20 серпня — прийняв таблетку від похмілля, що і спровокувало отруєння.

«Це не правда. Він не пив вчора і не приймав ніяких таблеток сьогодні», — зазначила вона.

Також особистий лікар Навального, який консультує його з 2013 року, Ярослав Ашихмін розповів виданню Meduza, що політика необхідно евакуювати до Європи, адже там вищий рівень медицини та більше можливостей виявити в організмі речовину, яка призвела до отруєння. За словами Ашихміна, для цього потрібно, щоб омські лікарі віддали пацієнта.

Нагадаємо, що в липні 2019 року Навальний уже повідомляв про спробу його отруїти. На той час він відбував чергове покарання в СІЗО. Його особистий лікар уточнив, що цей випадок не має нічого спільного із попереднім отруєнням.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком із Томська до Москви, але під час польоту йому стало погано. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати до чаю, адже це єдине, що він пив зранку.