Лікарі назвали основний діагноз Навального — порушення обміну речовин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лікарі назвали основний діагноз Навального — порушення обміну речовин

Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images

Попередній діагноз російського опозиційного політика Олексія Навального — порушення вуглеводного балансу і подальше падіння рівня цукру в крові. Про це заявив головний лікар Омської лікарні № 1, де перебуває політик, Олександр Мураховський.

«На сьогодні у нас є робочі діагнози. Основний з цих робочих діагнозів, до якого ми найбільше схиляємося — це порушення вуглеводного балансу. Тобто порушення обміну речовин. Викликано це може бути різким зниженням цукру в крові в літаку, що спричинило непритомність», — заявив Мураховський.

Він наголосив, що у крові та сечі політики не виявили отрути.

Перед цим представник лікарні заявляв, що дружині та брату Навального повідомили про цей діагноз, хоча прессекретарка політика Кіра Ярмиш у Twitter це заперечила.

«Те, що їм розповіли — це набір симптомів, який може бути інтерпретований по-різному. Причину стану Олексія лікарі, як і раніше, не можуть встановити», — додала Ярмиш.

Окрім цього, медики розповіли, що хімічна речовина, яку виявили на шкірі та одязі Навального, — це складова пластикового стакана, з якого він пив чай.

Особистий лікар Навального Анастасія Васильєва розкритикувала діагноз лікарів — «порушення обміну речовин може бути при великій кількості хвороб. Це стан, а не діагноз».

Вона уточнила, що 20 серпня рівень цукру у Навального був нормальним.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив до реанімації з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати в чай — це єдине, що він пив уранці.
  • За словами речниці опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний перебуває у стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його до Європи.