Bild: Навального планують перевезти на лікування до Німеччини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Bild: Навального планують перевезти на лікування до Німеччини

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

Оточення російського опозиціонера Олексія Навального, госпіталізованого в російському Омську у важкому стані, планує доправити його на лікування до Німеччини.

Про це пише видання Bild.

«На прохання Петра Верзілова ми з гуманітарних міркувань організували літак з усім медичним обладнанням, на якому Навальний може бути вивезений до Німеччини», — сказав представник фонду Cinema for Peace. Його засновник, кінорежисер Яка Бізіль бере участь в організації перевезення. Саме цей фонд допоміг у 2018 році доправити до Німеччини учасника групи Pussy Riot Петра Верзілова.

Навальний, якого було госпіталізовано вранці 20 серпня, як і раніше, в комі. Лікарі говорять про стабільно важкий стан. Як пише «Медуза», його точний діагноз поки невідомий. Медична влада Омська, де госпіталізований Навальний, повідомила, що «немає даних про інсульт і інфаркт, також немає даних про інфекційні ураження, в тому числі і й про коронавірусну інфекцію».

  • Вранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив в реанімацію з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська в Москву, але під час польоту йому стало погано. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що отруту могли підсипати в чай — це єдине, що він пив уранці.
  • За словами прессекретарки опозиціонера Кіри Ярмиш, Навальний знаходиться в стабільно важкому стані. Особистий лікар хоче вивезти його в Європу.