МЗС Росії стверджує, що заява Німеччини про отруєння Навального не підкріплена фактами. А у Кремлі коментувати відмовилися

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МЗС Росії стверджує, що заява Німеччини про отруєння Навального не підкріплена фактами. А у Кремлі коментувати відмовилися

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

У Міністерстві закордонних справ Росії відреагували на заяву Німеччини про отруєння опозиційного політика Олексія Навального речовиною з групи «Новачок». Там стверджують, що заяві Берліну бракує фактів. Про це повідомляє Интерфакс.

«Наші партнери вважають за краще гучні публічні заяви без предʼявлення будь-якої фактури, повністю нехтуючи існуючими правовими механізмами співпраці», — заявили у МЗС.

У відомстві допускають, що Берлін нібито намагається заздалегідь обґрунтувати якісь «відповідні заходи» щодо Росії.

При цьому, МЗС закликає Німеччину до обміну інформацією про те, що трапилося з Навальним. «Закликаємо наших партнерів до повноцінного співробітництва та обміну інформацією із залученням наявних двосторонніх правових механізмів», — сказали у відомстві. Там додали, що російська сторона очікує також відповіді Берліну на запит Генпрокуратури Росії.

В той же час, речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати заяву Німеччини, сказавши, що поки «не можуть кваліфіковано відреагувати». При цьому, він наполягає, що слідів отруйних речовин в організмі Навального до його евакуації в Німеччину нібито не було виявлено.

2 вересня в уряді Німеччини повідомили, що лабораторія Бундесверу виявила в аналізах Навального сліди отрути із групи «Новачок». Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Навальний став жертвою злочину і Росія має відповісти на питання про отруєння.