Уряд Німеччини заявив, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок», і вимагає від Росії пояснень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Уряд Німеччини заявив, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок», і вимагає від Росії пояснень

Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images

Лабораторія Бундесверу виявила в аналізах російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути із групи «Новачок». Тепер німецький уряд вимагає пояснень від Росії.

Про це йдеться у заяві речника уряду Німеччини Штефана Зайберта.

«За ініціативою клініки «Шаріте» спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічний тест аналізів Олексія Навального. Таким чином були знайдені недвозначні докази наявності хімічної отруйної речовини нервово-паралітичної дії групи «Новачок», — заявив він.

Зайберт зазначив, що про це йшлося під час закритої наради за участі канцлера Німеччини Ангели Меркель, а також низки міністрів.

Уряд Німеччини засуджує отруєння Навального і вимагає пояснень від Росії. Про результати дослідження німецьке МЗС повідомить партнерів із ЄС та НАТО, а також Організацію із заборони хімічної зброї.

Водночас речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що наразі німецька сторона не повідомила росіянам про офіційні результати дослідження.

За інформацією німецьких ЗМІ, пізніше 2 вересня з заявами з приводу отруєння Навального виступлять Ангела Меркель та посадовці Бундесверу.