Фракція «Голос» вимагає відправити у відставку голову української делегації у ТКГ Кравчука

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Фракція «Голос» вимагає відсторонити голову української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука з посади через те, що його «останні заяви і дії не узгоджуються між собою та шкодять Україні».

Про це йдеться у заяві депутата фракції, члена парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергія Рахманіна, оприлюдненій на сайті політсили.

На думку Рахманіна, Мінський процес «закономірно вмирає», але поки Україна офіційно бере участь у переговорах, потрібно «використовувати його із максимально можливою користю, а не шкодою».

«Взагалі діяльність ТКГ достатньо обмежена, і проривів там немає. Навіть сам Кравчук вже визнає, що Мінський процес, як і було вже давно очевидно, є безперспективним. Але поки він залишається певним перемовним майданчиком, його треба використовувати максимально ефективно. Людина, яка замість цього вдається до шкоди, на наш погляд, не має права перебувати на цій посаді», — наголосив нардеп.

Також Рахманін наголосив, що політик не має недооцінювати противника і переоцінювати себе, нагадавши про впевненість п’ятого президента Петра Порошенка «переграти Путіна» та чинного глави держави Володимира Зеленського «домовитися з Путіним».

«Ту саму самовпевненість випромінював і Кравчук, коли говорив про новий поштовх і нові механізми. Йому знадобився рік чи навіть більше, щоб зрозуміти, що з Росією домовитися неможливо. Шкода, що ми витратили цей рік марно, згаяли стільки часу. Але краще пізно, ніж ніколи. Я думаю, що Леонід Макарович сам має визнати те, що його перебування на цій посаді виглядає, мʼяко кажучи, недоцільним», — додав він.

Зазначимо, раніше Кравчук розповів, що взяв участь в ефірі російського «Першого каналу», під час якого ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території в Росію.