Кравчук: Перемирʼя на Донбасі вже просто немає, Росія діє відкрито, не ховаючи своїх намірів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук: Перемирʼя на Донбасі вже просто немає, Росія діє відкрито, не ховаючи своїх намірів

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Росія не хоче дотримуватися перемир’я на Донбасі, тому Україна має бути готова до будь-яких непередбачуваних дій із боку агресора.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в коментарі виданню «Гордон».

«Перемирʼя вже просто немає. Ми не можемо далі вдавати, що воно є. Треба говорити правду […] Росіяни починають діяти зухвало, відкрито, не ховаючи своїх намірів. Тому ми маємо бути готовими до будь-яких непередбачуваних дій з боку агресора. В ОРДЛО перебувають російські найманці, командири і російська зброя. Ми не знаємо, коли її можуть задіяти, але маємо бути до всього готовими і ставитися уважно до всього, що відбувається», — наголосив Кравчук.

Він також зазначив, що ще не спостерігав настільки відкритих і цинічних дій, які здійснює Росія на Донбасі і які здійснює «так звана українська опозиція, яка фактично нею не є, а є ворогом українського народу».

«Днями [голова політради ОПзЖ Віктор] Медведчук давав інтервʼю Russia Today. Не за відновлення телеканалів він бореться, а проти України, вдаючи водночас, що він — український політик. Усіх, хто прийшов здавати країну, багатіти, набивати кишені в Україні і водночас продавати Україну, потрібно або викинути з країни, або змусити жити за законами України. Іншого шляху в нас просто немає», — зазначив глава у ТКГ.