«На кожен постріл відповідати пострілом». Кравчук закликав українських військових жорстко реагувати на провокації бойовиків

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«На кожен постріл відповідати пострілом». Кравчук закликав українських військових жорстко реагувати на провокації бойовиків

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Українські військові повинні відповідати на провокації та обстріли бойовиків на Донбасі дзеркально.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якщо ми подивимося на останні події, то вони очевидні. Вчора і сьогодні вбивають наших солдатів, стріляють, причому вже зі 120-міліметрових мінометів, тобто порушують усі можливі й неможливі домовленості. Я скажу свою думку, я б діяв дзеркально: на кожен постріл відповідати пострілом. Не треба вигадувати, що це — провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, відповідати повинні так само», — наголосив він.

На думку Кравчука, противник використовує будь-які можливості, щоб провокації перетворити на реалії.

«Тобто звинувачувати Україну, вимагати від України і стріляти в солдатів України. Чому ми повинні спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Не треба чекати, поки когось убʼють або поранять. Повинна бути відповідна жорстка реакція у всьому, інакше вони будуть розуміти, що наші вчинки — це ознака нашої слабкості», — додав керівник делегації в ТКГ.